genelde hep dıer taraftarların bestelerı emege kesınlıkle saygı duyuyorum ama bızzat polatlıspor bunlardan daha ıyısını hakedıyor baska takımlar ıcın deıl polatlıspor ıcın yapılan besteler...Kendi yazdıgım bestelerı burda yayınlayacagm...
Şöyle hiç bir tribünde söylenmemiş, marş kıvamında güzel bir şarkının melodisi alınıp, bir ya da iki kıtalık söz yazılması yeter. Örneğin Ankaragücü tribünlerinde şimdi pek söylenmeyen bir marş vardır. Harbiye marşının melodisine söz yazılarak söylenirdi. Sözleri şöyleydi:
Gururluyuz güçlüyüz
Biz Ankaragüçlüyüz
Korkma ölmez sendeki
Bu taraftarlar gücü
Kupalara layıksın
Şanlı Ankara
Kupalara layıksın
Şanlı Ankara
Başkent başkent coşacak
Engelleri aşacak
İşte o mutlu günde
Zafer bizim olacak
Kupalara layıksın
Şanlı Ankara
Kupalara layıksın
Şanlı Ankara
Şimdi bu marşın sözlerini yazınca düşündüm ki biz de çok tempolu ve kulağa hoş gelen anonim bir marş olan Harbiye Marşını Polatlıspor için söyleyebiliriz. Örneğin şöyle :
Polatlımız canımız
Feda olsun kanımız
Polatlımız canımız
Feda olsun kanımız
Öğünmekte haklıyız
Çünkü biz Polatlılıyız
Öğünmekte haklıyız
Çünkü biz Polatlılıyız
Polatlıspor'sun sen
Şanlı tarihinle
Her zaman ve her yerde
Taraftarın hep senle
Ama daha orijinal bir marş da Polatlıspor'a yakışır tabii.
Genç arkadaşlar içinde bu marş işini yapabilecek yetenekte olanlar vardır mutlaka... Fakat en azından şu Harbiye Marşını her maçta tribünde birkaç kez Polatlıspor için söyleyebilirsek gerçekten çok muhteşem olur. Düşünün, Liverpool deyince aklımıza hemen tribünde binlerce kişinin söylediği "Asla yalnız yürümeyeceksin" şarkısı geliyor öyle değil mi?
Harbiye Marşının kısa, fakat en güzel söylenmiş versiyonlarından biri.
Askerlik yapmış olanlar iyi bilirler; sert ve uygun adımlarla yürüyüş yaparken ya da içtima alanında yerimizde sayarken Harbiye Marşını çok söyledik. Marşı söylerken, yüzlerce kişinin postal darbelerinin marşla uyumlu sesi hepimizi kendinden geçirir, tüylerimizi diken diken edip heyecanla ürpertir ve marşı bir kere daha, bir kere daha söyleme isteği uyandırırdı.
Daha önceki mesajımda yazdığım sözlerdeki ilk iki kıtanın yerini değiştirdim ve son kıtadaki "Şanlı tarihinle" mısrasının yerine "Sarı-Siyah renginle" mısrasını koydum ki rengimiz de marşta belli olsun. Son hali şöyle oldu:
Öğünmekte haklıyız
Çünkü biz Polatlılıyız
Öğünmekte haklıyız
Çünkü biz Polatlılıyız
Polatlımız canımız
Feda olsun kanımız
Polatlımız canımız
Feda olsun kanımız
Polatlıspor'sun sen
Sarı-Siyah renginle
Her zaman ve her yerde
Taraftarın hep senle
Şeklinde söylenebilirse, çok güzel olur gibi geliyor. Bu hafta Polatlı'da oynanacak maçta denenebilir.